[Es ist nur Moderatoren erlaubt, diesen Link zu sehen]
Sıvıyağ kullanarak da aynı sonucu elde ettim, daha hafif olması açısından denenebilir. Gevrekliğinde hiçbir değişiklik olmadı. Artı tereyeğından kaynaklanan ağır kokudan da kurtulmuş oluyorsunuz.
Baklava ile ilgili aklımızda bulundurmamız gereken birkaç husus var; ilki evde hazırlanan yufkalar daha fazla şurup çekiyor artı çok fazla soğutmadan da şerbetini gezdirebiliyorsunuz hazır yufkalara oranla daha dayanıklı oluyor. Hazır yufkalarda ise sıcağı tamamen gitmeden şurubunu dökerseniz baklavanız hamurlaşabiliyor.
Malzemeler
Hazır baklava yufkası
Yeterince dövülmüş ceviz
Antep fıstığı
Tereyağ (sıvıyağ)
Şurubu için
2 s.b su
3 s.b şeker
¼ limon suyu
Hazırlanışı
Şurubu hazırlamak için su ve şekeri orta boy tencereye alıp kaynayınca limon suyu ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte tutup altını kapatıp ılımaya bırakın.
Eritilmiş tereyağını her 6 baklava yufkasının arasına fırçayla sürerek üst üste koyun. yufkaların geniş tarafına iri çekilmiş 2 çorba k. cevizi yayın. Bir kez katlayıp varsa oklavadan daha ince bir alet yardımıyla yufkayı sarıp buruşturarak sıyırıp çekin. Üzerlerini de yağlayıp hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 180 C fırında kızarana dek pişirin. (Yaklaşık 40 dakika)
Kızaran baklavalarınızın ilk sıcağı gidince (yaklaşık 10 dakika sonra) ılık şurubu üzerine gezdirin. Ikram etmeden önce parmak uzunluğunda dilimlere kesip antep fıstığı ile süsleyin. Baklavaları kesme ve dilimleme işlemini pişirmeden önce de yapabilirsiniz..
Baklava ile ilgili aklımızda bulundurmamız gereken birkaç husus var; ilki evde hazırlanan yufkalar daha fazla şurup çekiyor artı çok fazla soğutmadan da şerbetini gezdirebiliyorsunuz hazır yufkalara oranla daha dayanıklı oluyor. Hazır yufkalarda ise sıcağı tamamen gitmeden şurubunu dökerseniz baklavanız hamurlaşabiliyor.
Malzemeler
Hazır baklava yufkası
Yeterince dövülmüş ceviz
Antep fıstığı
Tereyağ (sıvıyağ)
Şurubu için
2 s.b su
3 s.b şeker
¼ limon suyu
Hazırlanışı
Şurubu hazırlamak için su ve şekeri orta boy tencereye alıp kaynayınca limon suyu ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte tutup altını kapatıp ılımaya bırakın.
Eritilmiş tereyağını her 6 baklava yufkasının arasına fırçayla sürerek üst üste koyun. yufkaların geniş tarafına iri çekilmiş 2 çorba k. cevizi yayın. Bir kez katlayıp varsa oklavadan daha ince bir alet yardımıyla yufkayı sarıp buruşturarak sıyırıp çekin. Üzerlerini de yağlayıp hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 180 C fırında kızarana dek pişirin. (Yaklaşık 40 dakika)
Kızaran baklavalarınızın ilk sıcağı gidince (yaklaşık 10 dakika sonra) ılık şurubu üzerine gezdirin. Ikram etmeden önce parmak uzunluğunda dilimlere kesip antep fıstığı ile süsleyin. Baklavaları kesme ve dilimleme işlemini pişirmeden önce de yapabilirsiniz..