Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

ÜYE OLMAYANLAR FORUMUMUZDA HICBIR SEKILDE AKTIVITE
UYGULAYAMAZ.

>>> ™️[ C¤ ]™️ BAYRAK FM ™️[ C¤ ]™️ <<<

KONU ACAMAZ, MESAJ YAZAZMAZ, EKLENTI INDIREMEZ,
ÖZEL MESAJLASAMAZ.

FORUMUMUZU TAM ANLAMIYLA KULLANMAK ICIN ÜYE OLMALISINIZ
Irtibat: bayrakfm@bayrakfm.de

Treten Sie dem Forum bei, es ist schnell und einfach

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

ÜYE OLMAYANLAR FORUMUMUZDA HICBIR SEKILDE AKTIVITE
UYGULAYAMAZ.

>>> ™️[ C¤ ]™️ BAYRAK FM ™️[ C¤ ]™️ <<<

KONU ACAMAZ, MESAJ YAZAZMAZ, EKLENTI INDIREMEZ,
ÖZEL MESAJLASAMAZ.

FORUMUMUZU TAM ANLAMIYLA KULLANMAK ICIN ÜYE OLMALISINIZ
Irtibat: bayrakfm@bayrakfm.de

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.
Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.


2 verfasser

    SARMA BAKLAVA

    -BORDOM-
    -BORDOM-
    Moderator
    Moderator


    Mesaj Sayısı : 155
    Kayıt tarihi : 19.07.09
    Yaş : 51
    Nerden : ALMANYA

    SARMA BAKLAVA Empty SARMA BAKLAVA

    Beitrag von -BORDOM- 22/9/2009, 20:37

    [Es ist nur Moderatoren erlaubt, diesen Link zu sehen]




    Sıvıyağ kullanarak da aynı sonucu elde ettim, daha hafif olması açısından denenebilir. Gevrekliğinde hiçbir değişiklik olmadı. Artı tereyeğından kaynaklanan ağır kokudan da kurtulmuş oluyorsunuz.



    Baklava ile ilgili aklımızda bulundurmamız gereken birkaç husus var; ilki evde hazırlanan yufkalar daha fazla şurup çekiyor artı çok fazla soğutmadan da şerbetini gezdirebiliyorsunuz hazır yufkalara oranla daha dayanıklı oluyor. Hazır yufkalarda ise sıcağı tamamen gitmeden şurubunu dökerseniz baklavanız hamurlaşabiliyor.


    Malzemeler

    Hazır baklava yufkası
    Yeterince dövülmüş ceviz
    Antep fıstığı
    Tereyağ (sıvıyağ)

    Şurubu için

    2 s.b su
    3 s.b şeker
    ¼ limon suyu

    Hazırlanışı






    Şurubu hazırlamak için su ve şekeri orta boy tencereye alıp kaynayınca limon suyu ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte tutup altını kapatıp ılımaya bırakın.

    Eritilmiş tereyağını her 6 baklava yufkasının arasına fırçayla sürerek üst üste koyun. yufkaların geniş tarafına iri çekilmiş 2 çorba k. cevizi yayın. Bir kez katlayıp varsa oklavadan daha ince bir alet yardımıyla yufkayı sarıp buruşturarak sıyırıp çekin. Üzerlerini de yağlayıp hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 180 C fırında kızarana dek pişirin. (Yaklaşık 40 dakika)

    Kızaran baklavalarınızın ilk sıcağı gidince (yaklaşık 10 dakika sonra) ılık şurubu üzerine gezdirin. Ikram etmeden önce parmak uzunluğunda dilimlere kesip antep fıstığı ile süsleyin. Baklavaları kesme ve dilimleme işlemini pişirmeden önce de yapabilirsiniz..
    cCc 74 Deli Kurt 74 cCc
    cCc 74 Deli Kurt 74 cCc
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 447
    Kayıt tarihi : 07.05.09
    Yaş : 57
    Nerden : Uzaydan

    SARMA BAKLAVA Empty Re: SARMA BAKLAVA

    Beitrag von cCc 74 Deli Kurt 74 cCc 23/9/2009, 19:53

    ooooooooooooofffffff ya baklava dedimi akan sular durur olsada bi bayram etsek [es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen]

      Aktuelles Datum und Uhrzeit: 20/5/2024, 17:45