Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

ÜYE OLMAYANLAR FORUMUMUZDA HICBIR SEKILDE AKTIVITE
UYGULAYAMAZ.

>>> ™️[ C¤ ]™️ BAYRAK FM ™️[ C¤ ]™️ <<<

KONU ACAMAZ, MESAJ YAZAZMAZ, EKLENTI INDIREMEZ,
ÖZEL MESAJLASAMAZ.

FORUMUMUZU TAM ANLAMIYLA KULLANMAK ICIN ÜYE OLMALISINIZ
Irtibat: bayrakfm@bayrakfm.de

Treten Sie dem Forum bei, es ist schnell und einfach

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

ÜYE OLMAYANLAR FORUMUMUZDA HICBIR SEKILDE AKTIVITE
UYGULAYAMAZ.

>>> ™️[ C¤ ]™️ BAYRAK FM ™️[ C¤ ]™️ <<<

KONU ACAMAZ, MESAJ YAZAZMAZ, EKLENTI INDIREMEZ,
ÖZEL MESAJLASAMAZ.

FORUMUMUZU TAM ANLAMIYLA KULLANMAK ICIN ÜYE OLMALISINIZ
Irtibat: bayrakfm@bayrakfm.de

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

Würden Sie gerne auf diese Nachricht reagieren? Erstellen Sie einen Account in wenigen Klicks oder loggen Sie sich ein, um fortzufahren.
Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.

Bayrak FM Forum Lider, Doktorin, Teskilat Esaslarina Göre Hareket Eder.


2 verfasser

    Bezelye Yemegi

    cCc 74 Deli Kurt 74 cCc
    cCc 74 Deli Kurt 74 cCc
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 447
    Kayıt tarihi : 07.05.09
    Yaş : 57
    Nerden : Uzaydan

    Bezelye Yemegi Empty Bezelye Yemegi

    Beitrag von cCc 74 Deli Kurt 74 cCc 5/4/2010, 22:57

    [Es ist nur Moderatoren erlaubt, diesen Link zu sehen]


    [es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen]

    ETSİZ, SOĞANSIZ BEZELYE OLUR(MUY)MUŞ...
    Evet, olurmuş. Mutfakta hiç bir şey tabu değilmiş, yemekler böyle yapılır, şu konmazsa bu yemek olmaz gibi bir şey yokmuş [es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen] Annem, artık yemek yapmayı öğrenme zamanımın geldiğini düşündüğünde, "bütün sıcak yemekler, aşağı yukarı aynıdır" dedi. "Önce soğanları kavurursun, kıymalı yada etli yapacaksan, eti eklersin, sonra salçayı, sebzeyi, suyunu, tuzunu vs.." pişirdin gitti. Tüm sebzeler içinde, birer örnek yapmıştık birlikte. Sonrada zeytinyağlı yemekler yaptık, onlarında pişirilme sırası hemen hemen aynı idi. "Tamam, oldu bu iş, yemek yapmaya ne varmış" demiştim.

    Ama öyle değilmiş, annelere nacizane tavsiyem, kızlarınıza yemek yapmayı nişanlı iken öğretin yani evleneceği erkek ve nasıl yemeklerden hoşlandığı belli olduktan sonra... Öncesi zaman kaybı [es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen]

    Benim evliliğimde, ilk altı ay "-sen yemek yapmayı bilmiyorsun, -bu yemek olmamış, -soğanlı bu, - salçası az olmuş." gibi cümleler ile geçti, özene bezene yaptığım yemekleri oturup, tek başıma yedim. Baktım böyle olmuyor, ev ve eş şartlarına uyumlu yemekler üretmeye başladım, şimdi "sen artık oldun, yaradı sana bu blog işi, aferin çok güzel olmuş" cümlelerini duyuyorum [es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen]
    Artık, tüm sıcak sebze yemeklerini soğansız pişiriyorum, eksiği azıcık şeker ile kapatıyorum, sebzeleri (patates yemeğinde bile) mutlaka kavuruyorum, biber salçasını ve bir-iki diş sarımsağıda ekledimmi, ortaya gayet lezzetli yemekler çıkıyor.
    Sizde, yemeklerde soğandan hoşlanmıyorsanız yada "soğan iyi güzelde doğradıktan sonra elimden kokusu gitmiyor" diyenlerdenseniz, kesinlikle öneririm.

    Malzemeler



    • 3 Su Bardağı Bezelye (ayıklanmış)
    • 1 Su Bardağı Patates (minik minik doğranmış)
    • 1/2 Su Bardağı Havuç (minik minik doğranmış)
    • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
    • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
    • 2 Diş Sarımsak (iri iri doğranmış)
    • 2 Adet Kesme Şeker
    • 3 Su Bardağı Su
    • 1 Adet Bulyon (isteğe bağlı)

    Yapılışı


    • Zeytinyağını orta ateşte ısıtın, havuçları ve sarımsakları ekleyip, havuçlar hafifçe sararana kadar 1-2 dk. kavurun. Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. (Bu aşamada 1-2 yemek kaşığı su eklerseniz, salçanın top top görüntüsü gidip krema gibi bir kıvama ulaşır)
    • Bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Patatesleri ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
    • Kaynar suyu, şekeri, bulyonu ekleyin (bulyon koymayacaksanız, tuz ekleyin) ocağın altını kısın ve 25-30 dk. bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

    & Bezelyeyi taze değilde, dondurulmuş olarak kullanacaksanız, ilk önce 1-2 dk. kaynatıp süzün. Bu şekilde, buzluk kokusu gitmiş olur.
    & Tariflerde, orta boy havuç, patates gibi tanımlamalardan çok hoşlanmıyorum. Orta boy biraz göreceli bir kavram bana göre [es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen] Bu nedenle, [Es ist nur Moderatoren erlaubt, diesen Link zu sehen]'te olduğu gibi, sebzeleri hazırladıktan sonra su bardağı ile ölçtüm.
    sari.melek
    sari.melek
    Moderator
    Moderator


    Mesaj Sayısı : 310
    Kayıt tarihi : 12.05.09
    Yaş : 57

    Bezelye Yemegi Empty Re: Bezelye Yemegi

    Beitrag von sari.melek 8/4/2010, 19:15

    GORUNUSU GUZEL BAKIM TADI NASIL DENEMEKTE FAYDA VAR [es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen]

      Aktuelles Datum und Uhrzeit: 20/5/2024, 18:50