Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Hamsi
- Mısır unu
- Tereyağı
- Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, yenibahar
Hazırlanışı:
- Hamsilerinizin kılçıklarını ayıklayın veya en iyisi ayıklatın [es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen]
- Hamsileri iyice yıkayın ve sularının süzülmesi için biraz süzgeçte bekletin.
- Hamsileri tuzlayın.
[Es ist nur Moderatoren erlaubt, diesen Link zu sehen] [Es ist nur Moderatoren erlaubt, diesen Link zu sehen]
- Mısır ununu baharatlarla karıştırın.
- Hamsileri mısır ununa iyice bulayın.
[Es ist nur Moderatoren erlaubt, diesen Link zu sehen]
- Tavanızı ısıtın ve bir kaşık kadar tereyağını erittikten sonra ateşten alın.
- Hamsileri tavanıza resimde görüldüğü gibi dizin, aralarında boşluk bırakmadan dizmeye özellikle dikkat edin, çevirirken dağılamamaları için birbirlerine çok yakın ve hatta sıkı sıkı dizmelisiniz.
[Es ist nur Moderatoren erlaubt, diesen Link zu sehen] - Tavanızı tekrar ocağa alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın, hamsiler kızarında kapağı kapatıp tencereyi ters çevirin, bu esnada elinize yağ damlatmamaya dikkat edin, kapağa aldığınız hamsileri, kapaktan kaydırarak tavaya geri alın ve diğer taraflarını da pişirin.
- Yağ ilave etmek gerekirse tavanın kenarında eriterek ilave edebilirsiniz.
- Kesinlikle sıcakken tüketin ve yanında bol salata ile.
[es ist nur Moderatoren erlaubt, dieses Bild zu sehen]